Mouritz/Hørslev

Lørdag / 14.00 - 15.00 / Streetfood Scenen

Engelsholm præsenterer et af landets mest stilskabende og poetiske folk/pop orkestre. Bandet Mouritz/Hørslev Projektet, der  står bag de musikalske fortolkninger af forfatter Lone Hørslevs ord.

Siden debuten ‘Så er det sagt’ i 2007 har de gang på gang sat nye standarder for, hvad man kan sige i en dansksproget popsang. Deres moderne viser balancerer altid knivskarpt imellem det skrøbelige, det rå og det humoristiske.

Mouritz/Hørslev Projektets 2021 udgivelse Lykkelige Mennesker inkluderede pop perler som P6 hittet Termodragten der pt. er streamet 336000 gange på Spotify og den rørende ballade Det hele kan hele, om en kvinde i midt 30’erne der danser sig ud af depressionen og sin generations overfladiske So-Me kultur. 

Albummet var et overflødighedshorn af gode sange med et væld af prominente gæsteoptrædener af b.la. Palle Mikkelborg og Maggie Björklund (Jack White). Et album som flere danske sangskrivere har peget på som et af de sidste mange års bedste udgivelser. Pauline, Katinka og Kristian Leth heriblandt.

Hørslev og Mouritz har sammen skabt et multifacetteret popunivers med skarptskrevet lyrik og rørende melodier og igennem årene er der blevet opbygget et stort bagkatalog af sange som blandt andet ‘Jo mere jeg bliver din’, ‘Lille Krokodille’ ‘ Hus og Have og ‘Kom kom kom’.

"Der er nu noget ganske særligt over duoen Mouritz/Hørslev Projektet. Det er vitterligt musik for sarte sjæle, vel at mærke den der særlige sarthed, som er foret med rustfrit stål og betrukket med bly." - som musikkritiker Klaus Lynggaard har udtryk sig om bandet

Mouritz/Hørslev